Gedenkkaart fotomozaïek

 

Toen ik voor het eerst een fotomozaïek zag, vond ik het meteen prachtig. Het gegeven dat je een foto kunt opbouwen uit allemaal kleine fotootjes is leuk om te zien en geeft een mooi effect. Pas je dit toe bij bijvoorbeeld een gedenkkaart dan voeg je er nog iets extra's aan toe. Dan krijgt de foto een emotionele betekenis. De overleden dierbare in een foto terugzien die is opgebouwd uit kleine fotootjes van onder andere de partner, kinderen, kleinkinderen en andere dierbaren uit zijn of haar leven, staat in mijn ogen symbool voor wie die persoon was en hoe diegene zal worden herinnerd.

 

Rouwkaart of bedankkaart?

 

Om de gedenkkaart fotomozaïek te kunnen maken, is tijd nodig. Soms is die tijd er, maar soms ook niet. In dat laatste geval kan de gedenkkaart fotomozaïek beter als bedankkaart dan als rouwkaart worden gebruikt.

   

Wat is er nodig om een gedenkkaart fotomozaïek te kunnen maken?

 

Voor het maken van een zo mooi mogelijke fotomozaiëkkaart heb ik van u nodig: 

  • veel digitale foto's (ongeveer tussen de 75 en 200)
  • foto's die divers zijn (verschillend van compositie, kleur etc. en liefst met veel contrast)
  • zoveel mogelijk close-up foto's (dus niet van landschappen, grote  groepen mensen e.d.)

De hoofdfoto (die is opgebouwd uit de kleine fotootjes) dient ook een close-up foto te zijn met liefst veel contrast.

 

Hoe kan ik de foto's het best opsturen?

 

U kunt de foto's op twee manieren aan mij aanleveren:

1. digitaal via de mail.
2. op een USB-stick via de post.

Het naar mij toesturen van de foto's kan op twee manieren:

1. Digitaal
2. Per post (op USB-stick)

1a. Ga naar https://wetransfer.com/

Links ziet u staan: + Voeg bestanden toe. Als u op de + klikt, kunt u de foto's op uw PC selecteren die u aan mij wilt sturen voor het maken van de fotomozaïek.

Als u klaar bent, vult u bij "E-mail ontvanger(s)" mijn adres in (mijnkaartenoptafel@gmail.com) en bij "Je e-mail" vult u uw eigen e-mailadres in, zodat WeTransfer contact met u kan opnemen zodra de bestanden zijn gedownload.

Let op: het downloaden van de foto's kan een tijd duren, afhankelijk van de hoeveelheid foto's (het moet wel binnen maximaal een uur klaar zijn)!

1b. U kunt als u gmail heeft, ook grotere bestanden opsturen via Google Drive. Dat werkt eenvoudig. Plaats de foto's als bijlage in een gewoon emailbericht en als de bijlage te groot hiervoor is, krijgt u hierover een mededeling en wordt u vanzelf doorverwezen naar Google Drive. De volgende stappen wijzen zichzelf.


2. Als u de foto's niet digitaal wilt sturen dan kunt u ze ook op een USB-stick zetten. Doe de stick bij voorkeur in een luchtkussenenvelop en stuur 'm naar mijn adres toe: Mijn Kaarten op Tafel, Michiel Dekker, De Beerebijt 1, 1181 MN AMSTELVEEN.

Noteer voor de zekerheid uw adres als afzender op de achterkant van de envelop!

 

Fotomozaïek kaarten voorbeelden