Referenties

 

Achter alle kaarten die ik gemaakt heb, zitten persoonlijke verhalen. Om een kaart echt persoonlijk te maken, is het voor mij heel prettig om iets van die verhalen mee te krijgen. Hoe meer persoonlijke info ik krijg, hoe beter ik deze kan verwerken in het ontwerp. Om mijn site dezelfde persoonlijke uitstraling te geven als mijn kaarten vind ik het leuk als mijn klanten iets willen vertellen over de kaart die ik voor hen heb ontworpen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over de betekenis die de persoon op de kaart voor hen heeft (gehad).

 

"Het is echt een monumentje voor mijn moeder geworden"

 

SITE KAART LIDA.jpg

 

"Ik wilde een echte in memoriamkaart van mijn moeder laten maken. Een kaart met in foto's haar vele gezichten, haar dierbaren, haar lange leven! Een kaart waarmee ik nog één keer kon laten zien wie ze was geweest en welke mensen haar het meest dierbaar waren. Ik heb gekozen voor de mensen het dichtst om haar heen, haar ouders, haar broers en zussen, haar vriendinnenclub, haar man, haar kinderen en kleinkinderen. Ook een kaart met geschreven woord:

'(...) L. vertelde altijd dat ze een fijne tijd thuis bij haar ouders heeft gehad. Op school deed ze het goed. Ze behoorde  tot de besten van de klas. Dat ze vanwege de crisistijd, op haar veertiende al op een kantoor aan het werk moest, was zwaar voor haar, maar ze sloeg zich daar dapper doorheen. Ze had het fantastisch bij de padvinderij en met haar vriendinnen van de pilu, pioniersters luchtbescherming. In J. vond ze in de vijftiger jaren de liefde van haar leven. Samen kregen ze twee kinderen (...) L. was een gezelligheidsmens. Ze wist sfeer te brengen in elk gezelschap. Ze las graag en veel, ze hield van de Nederlandse taal en was buitengewoon scherp op spelling- en stijlfouten. Ze was geïnteresseerd in de wereld om zich heen en alles wat er  gebeurde had haar onverdeelde aandacht. Ze was zorgzaam, dol op haar kinderen, schoonzoon en kleinkinderen, ze was betrokken én, last but not least, eigenzinnig. De laatste jaren van haar leven waren niet gemakkelijk. Haar lichaam liet haar meer en meer in de steek, maar haar geest bleef onverminderd helder. Tot op het allerlaatst bleef ze onverzettelijk in haar wil om te leven, maar haar lichaam kon niet meer. Dat spijt ons, ook al heeft L. de respectabele leeftijd van negentig jaar bereikt. We zullen haar warmte, liefde en gezelschap missen, maar vergeten doen we haar nooit. Zij is voor altijd in ons hart. Wij willen jullie hartelijk danken voor alle betrokkenheid, steun en medeleven bij haar overlijden.'

Deze kaart is verstuurd vlak voor haar verjaardag, ongeveer drie maanden na de uitvaartdienst. Ik ben erg blij met deze mooie kaart. Het is echt een monumentje voor mijn moeder geworden."

Dochter van "Lida"

 

"Van veel mensen kreeg ik te horen dat ze de kaarten zo mooi vonden."

 

SITE KAART PAPA.jpg

 

"Toen mijn man overleed, ontwierp Michiel een bijzondere rouwkaart met een mozaïekfoto. In deze mozaïekfoto zie je het gezicht van mijn man dat is opgebouwd uit allemaal kleine fotootjes uit zijn verleden, van hem, zijn familie, ons gezin, onze kleinkinderen etc. Later ontwierp Michiel ook de bedankkaart met daarop foto's van voorwerpen die betekenis voor mijn man hadden. Van veel mensen kreeg ik te horen dat ze de kaarten zo mooi en bijzonder vonden."

Mevrouw L.T.R.